Aktuelt

Følg oss også på LinkedIn eller Facebook for flere aktuelle saker.

isopartnerblogg

Hvor høye temperaturer tåler isolasjonsmaterial?

admin 19.02.2018

I metall- og prosessindustrien er man avhengig av at isolasjonsmaterial tåler høyere temperaturer enn vanlig. AES fiber produkter oppfyller høytemperaturkravene mellom 1200 °C og 1500 °C.

Les mer om produkter som tåler høye temperaturer ›

Hva skal man tenke på når kalde rør skal isoleres og hvilke konsekvenser har feil isolasjon?

admin 06.02.2018

Vinteråret betyr kulde, som igjen betyr utfordringer for isolatøren. Han må vite hvordan røret skal isoleres, vite hvilke temperatur har mediet som strømmer gjennom røret og ikke minst over et hvor langt strekke mediet skal transporteres gjennom røret.

Les mer om konsekvensene ved feil isolasjon ›

BIM plug-in forenkler planlegging av teknisk isolasjon

admin 05.02.2018

Frem til i dag har kommunikasjon og samarbeid alltid vært viktig for suksessen til alle store byggeprosjekter. Etter hvert som prosjektets kompleksitet har vokst, har behovet for robuste og pålitelige måter å utveksle informasjon blitt kritisk. Building Information Modeling (BIM) er et moderne, digitalt verktøy som tilfredsstiller dette behovet.

Les mer BIM plugg-inn ›

Sertifikater og godkjenninger i Marine og Offshore-bransjen

admin 29.01.2018

Stadig nye tester, nye produkter og dermed nye godkjenninger og sertifikater utvikles og spørres etter. Kundene har fortalt oss at det ikke er lett å finne frem i jungelen av sertifikater og dokumentasjoner. Derfor har vi lagt opp linker til dette. Disse linkene går direkte til produsentenes dokumentdatabase og herfra er veien enklere å finne den riktige løsningen til ditt prosjekt. 

Du finner linkene her.

Linker til produktdokumentasjon på Marine & Offshore ›

Effektivisering ved hjelp av lettere produkter innen Marine & Offshore

admin 05.01.2018

Det nye året 2018 starter med nyhetene om at optimismen i industrien sprer rundt seg etter noen år med nedturer og nedbemanninger. En av grunnene er at marine og offshore sektoren måtte gjennomgå store omstillinger gjennom effektivisering og innsparinger. 

Les mer om lette produkter på Marine & Offshore ›

Et tilbakeblikk på året som har gått

admin 11.12.2017

Vi har tatt en oppsummering av året 2017 og spurt oss "Hva er det egentlig som har skjedd?" Så la oss ta et kort tilbakeblikk på året som nærmer seg slutten.

Hva har vi gjort i 2017? ›

Å bygge tillit gjennom innovasjon og testing

admin 21.11.2017

Undersøkelser som Edelman Trust Barometer gjennomfører, viser at tilliten avhenger av næringslivets evne til å opptre med integritet og i større grad vise sitt bidrag til samfunnet.

Les mer om innovasjon og testing av isolasjonsprodukter ›

Hvilke regler og forskrifter gjelder i rømningsveier?

admin 13.11.2017

Når det oppstår brann i en bygning er det som regel ikke flammene som dreper, men røyk. Innen noen få minutter, kan sikten bli så dårlig at folk mister retningssansene sine og ikke lenger klarer å komme seg i sikkerhet. 

Les mer om rømningsveier ›

Slik kan riktig isolasjon stoppe legionella

admin 08.11.2017

Legionella er en bakterie som forårsaker legionellose (legionærsyken) og pontiacfeber. Den trives godt i varmtvannsanlegg i en temperatur på mellom 20°C og 45°C, og har med jevne mellomrom hjemsøkt sykehus, hoteller skoler og fabrikker. 

Les mer om hvordan isolasjon kan stoppe legionella ›

Hvorfor spiller isolasjonsvekt en så stor rolle?

admin 27.09.2017

Vekt spiller en stadig større rolle i hele isolasjonsbransjen. Mindre vekt på isolasjon gir mulighet for kostnadsbesparelser og har en miljøeffekt. 

Les mer om vekt her ›

Er en revisjon av byggevareforordningen i sikt?

admin 19.09.2017

Byggevareforordningen som trådte i kraft 1.jan. 2014 beskriver regler og krav om CE-merking av byggevarer. Nå vil EU-kommisjonen ta dette opp til vurdering og inviterer byggenæringen og myndigheter i EU/EØS-landene til diskusjon.

Les mer om revisjonsvurderingen her ›

Isopartner ansetter nye medarbeidere

admin 12.09.2017

Isopartner vokser og flere stillinger ble utlyst i sommer. Våre nyeste medarbeidere styrker organisasjonen vår gjennom økt kvalitetssikring innen økonomi og salg, noe som kommer våre kunder til gode.

Les mer om nye ansettelser her ›

Mantling som gjør anlegget penere!

admin 13.07.2017

Å mantle isolerte rør - innendørs eller utendørs - har flere hensikter og finns i flere varianter. Ikke har den kun en beskyttende oppgave, mange ganger er hensikten å ha et pent utseende. 

Les mer om mantling her ›

Hvordan unngå farlige branner og tragiske ulykker

admin 10.07.2017

Rett før sommerferien ble Europa vitne til en av de mest tragiske brannene i London’s historie, brannen i Grenfell Tower. Slike katastrofebranner er tragiske og myndighetene har som mål ...

Les mer om hvordan man kan unngå brann ›

Er cellegummi spesialavfall eller restavfall?

admin 31.05.2017

Avfallshåndtering av cellegummi er et ofte stilt spørsmål og svaret er egentlig enkelt. Med denne artikkelen ønsker vi å forklare hvorfor cellegummi både kan være spesial- og restavfall. 

Les mer om avfallshåndtering her ›

Isolatøren – min "superhelt"

admin 08.05.2017

Gjennom 20 år i isolasjonsbransjen har jeg fått en stadig større respekt for den jobben isolatører gjør i dette landet hver eneste dag. Det er et krevende og tøft yrke, men det er et yrke som tjener en større hensikt.

Les mer om superhelter her ›

Isopartner styrker bemanningen med flere faste ansettelser

admin 03.05.2017

Isopartner styrker bemanningen sin ved å tilby fast ansettelse til innleide vikarer. Dette skjer både i Bergen og Moss.

Les mer om nye ansettelser ›

Det første året i Bergen – hvordan har det gått? Vi spurte kunder og ansatte

admin 27.04.2017

Vi besøkte Isopartner i Bergen for å spørre hvordan de ser tilbake på det første året og vi inviterte noen kunder til en prat om vår satsing på Vestlandet

Les mer om det første året i Bergen her ›

Rørskålen som passer flere rørdimensjoner

admin 06.04.2017

Kombirørskålen fra Paroc forenkler arbeidet med å isolere rørledninger betydelig, og gir samtidig meget effektiv isolering som beskytter mot varme, brann, lyd og kondens. Se installasjonsvideoen her.

Les mer om kombirørskålen her ›

Om nye branntester og utløpende sertifikater

admin 04.04.2017

Rockwool RTI informerer omkring de nyeste branntestene og utløpende sertifikater. Vi har satt sammen en kort oversikt.  

Les mer om utløpende sertifikater ›

Maximal ytelse med minimalt vekt - En ny generasjon lettvektere

admin 28.03.2017

Rockwool RTI lanserer i disse dager en ny generasjon lettvektsprodukter. I tillegg til lettere brannplater (SeaRox FB 6000) har man nå utviklet og testet BRANNMATTER (SeaRox FM 6000).

Les mer om lettvektere her ›

Hva er god kundeservice og hvordan vi tar den på alvor

admin 24.03.2017

Kundene våre oppfatter oss som en pålitelig leverandør av teknisk isolasjon og god kundeservice er faktisk en av de grunnleggende årsakene til dette. Vet du egentlig hvem som sitter på den andre telefonlinjen?

Les mer om kundeservicen her ›

«ORYX® Akademi» - branntettekurs for kunder

admin 28.02.2017

ORYX® Branntettekurs i februar samlet 50 deltagere og tilbakemeldingene var svært positive. Kurset ble arrangert i regi av Isopartner, sammen med leverandørene fra Oryx og Rudolf Hensel. 

Les mer om branntettekurset ›

Armaflex Ultima - en enklere og smartere løsning fra Armacell som gir større sikkerhet ved brann

admin 27.02.2017

Armacell har utviklet en mye smartere og enklere løsning til det eksisterende produktet, Armaflex Ultima. Ikke bare kompletteres utvalget av lav-røyk produkter (Euroklasse B / BL-s1, d0), Armacell bidrar også til å oppfylle kravene til bærekraft. 

Les mer om Armaflex Ultima ›

NYHET: Lamellmatter av glassull fra Austroflex

admin 30.01.2017

Isopartner lanserer nå en ny type lamellmatter for termisk og akustisk isolering av ventilasjonskanaler og varme rør: AUSTROFLEX® GW.

Les mer om Austroflex lamellmatter ›

Hvordan velge rett produkt på marine-isolasjon

admin 18.01.2017

Det store produktutvalget kan det gjøre vanskelig å finne riktig produkt. Vi skal se nærmere på bruksområder, produktkravene, installasjonsmetoder og dokumentasjoner.

Les mer om marine-isolasjon ›

Nå kan du handle teknisk isolasjon via din telefon, nettbrett eller PC

admin 16.01.2017

Det skal være enkelt for kunden å handle teknisk isolasjon hos Isopartner. Nå kan du gjøre dette enten via din smarttelefon, ditt nettbrett eller din PC. Nettsiden vil tilpasse deg din skjermstørrelse.

Les mer om responsiv design her ›

Hvilke krav gjelder for brannisolering av kanaler?

admin 16.01.2017

I TEK 10 med veiledninger er det satt krav om at ventilasjonsanlegg er utføres slik at de ikke bidrar til brann- og røykspredning i kanalnettet eller på grunn av utettheter mellom kanal og den bygningsdelen som kanalen går gjennom, eller brannspredning på grunn av varmeledning i kanalgodset.

Les mer om krav til brannisolering ›

Ny serie av produkter innen passiv brannbeskyttelse

admin 13.01.2017

Under merkenavnet Oryx, inspirert av en afrikansk antilopeart som tåler svært høye temperaturer, lanserer Isopartner i disse dager en ny serie av produkter for passiv brannsikring.

Les mer om ORYX -produktene her ›

8.12. - Frokostmøte om brannisolering og krav i rømningsveier

admin 14.11.2016

Torsdag den 8.desember inviterer Isopartner til frokostmøte om brannisolering av kanaler og om branntekniske forskrifter på cellegummi i rømmningsveier.

Les mer om krav i rømningsveier ›

Prelanserte produktportefølje til marine- og offshorebransjen på OTD

admin 09.11.2016

- Det finnes vel ikke et mer passende sted enn Offshore Technology Days til å presentere vår nye produktportefølje til den norske marine- og offshorebransjen, sier adm. direktør i Isopartner, Arne Schultz.

Les mer ›

Møt oss på Offshore Technology Days

admin 11.07.2016

19.-20.oktober presenterer Isopartner seg og utvalgte leverandører på OTD-messen i Bergen - et samarbeid som gir kunden en trygg handel. 

Les mer ›

Isopartner blant utstillerne på IEX-messen

admin 18.05.2016

Flere utstillere og besøkende enn tidligere, europamesterskap for isolatørlærlinger og prisutdelinger ... det er slik man kan sammenfatte årets IEX messe i Köln.

Les mer ›

Fagmesse "Teknisk isolasjon"

admin 27.04.2016

I forbindelse med etableringen i Bergen arrangerte Isopartner sammen med leverandører og kunder en fagmesse i Bergen.

Les mer ›

Et vanskelig valg?

admin 27.04.2016

Bør kunden handle «noe her og noe der»? Forlenger ikke dette både leveransen og gir økte transportkostnader? 

Les mer ›

Vil du vite mer om teknisk isolasjon?

admin 19.04.2016

Torsdag, 21.april gjennomfører vi fagmesse sammen med produsentene på teknisk isolasjon i det nye lageret vårt på Kokstad.

Les programmet her ... ›

Mer enn 40 års fartstid innen teknisk isolering

admin 31.03.2016

Det er med glede vi kan informere om at Trond A. Løken blir en del av Isopartner teamet fra 4.april.

Les mer ›

Isopartner... nå også på Vestlandet

admin 29.03.2016

Som den markedsledende grossisten innen teknisk isolasjon i Norge, styrker Isopartner nå sin posisjon på Vestlandet ved å etablere seg på Kokstad i Bergen.

Les mer ›

Gratis inngang

admin 05.02.2016

Møt oss i Köln på IEX-messen! Sammen med Ipcom Gruppen finner du oss på stand 8/337.

Er du interessert å besøke messen i Köln, men har ingen inngangsbillett? 

Les mer ›

Visste du at ...

admin 04.02.2016

... mellom 40% og 60% av vedlikeholdskostnader av rør skyldes korrosjon under isolasjon (KUI)? *

Les mer ›

Brannsikker isolasjon

admin 29.01.2016

Når det brenner er røykforgiftning oftest den største årsaken til at mennesker omkommer. Derfor er det viktig å bruke brannsikker isolasjon.

Les mer ›

Beregn hva du sparer mer med isolasjon

admin 29.01.2016

Hvilken tykkelse på isolasjon trenger man slik at det ikke oppstår kondens i røret?

Les mer ... ›

Strengere krav til energieffektive bygg

admin 20.11.2015

Fra og med 1.januar stilles strengere krav til energieffektivitet i bygg enn tidligere. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har fastsatt de nye energikrav som nå ble nedfelt i byggeteknisk forskrift (TEK10).

Les mer ›

Visste du at ...

admin 18.11.2015

... vi har nye produkter på lagrene våre? Hva med lydisolasjon eller produkter som hindrer CUI?

Les mer ›

Rockwool RTI lanserer lettere isolasjon

admin 18.11.2015

Rockwool RTI lanserer i disse dager en ny generasjon SeaRox brannisolasjon.

Les mer ›

Online Produktkatalog

admin 18.11.2015

Isopartner's mål er å gjøre hverdagen enklere for kunden og ikke minst hører vi hva kundene forteller oss. Derfor har vi gjort det lettere å finne produktene. 

Les mer ›

På Sunnmøre råder optimismen

admin 18.09.2015

Idag kom nyheten om at Kleven Verft har inngått en viktig avtale i en tid hvor markedet er usikker og urolig.

Les mer ›

Nyheter fra ROCKWOOL på OTD 2015

admin 31.08.2015

Offshore Technology Days (OTD), som er årets største årlige messe innen olje, gass og energi finner sted i Stavanger i høst. Kommer du?

Les mer ›

Et marked i uro?

admin 28.08.2015

Ordretørke, permitteringer og nedgang i investeringer preger fortsatt nyhetsbildet når oljeindustrien omtales. Fins det noen positive utsikter?

Les mer ›

Insulation Expo Europe 2016

admin 26.08.2015

Annenhvert år treffes fagfolk, leverandører, produsenter, kunder og flere fra alle verdens land på Europas største isolasjonsmesse i Köln

Les mer ›

Smartphones inntar byggeplasser

admin 26.08.2015

Armacell's beregningsprogrammet "ArmWin" har fått et løft og er utviklet for å enkeltgjøre hverdagen i isolasjonsbransjen.

Les mer ›

Helautomatisk distribusjonssenter

admin 19.06.2015

Kaimann GmbH, under ledelse av Georg J. Kaimann, åpnet sitt nye logistikksenter og lanserte et nytt forpakningsystem i Hövelhof. 

Les mer ›

Johan Sverdrup kontrakter fordeles

admin 09.06.2015

Optimismen sprer seg når kontraktene til Johan Sverdrup feltet fordeles til norsk leverandørindustri. 

Les mer ›

Nye regler for faremerking av kjemikalier

admin 05.06.2015

Fra 1.juni 2015 skal alle farlige kjemikalier være tydelig merket med farepiktogram og alle fare- og sikkerhetsinformasjon skal være på norsk. 

Les mer ›

Komplett varesortiment

admin 04.06.2015

For at kunden foretrekker oss som sin leverandør av teknisk isolasjon, utvider vi vår produktsortiment stadigvekk. 

Les mer ›

Europas største internasjonale shippingmesse er i Norge

admin 03.06.2015

Lillestrøm er igjen vert for Europas største internasjonale maritime messe. Mange besøkende og utstillere er på plass når messen gjennomføres 2.-5. juli.

Les mer ›

Bli kjent med oss på Økern

admin 24.03.2015

Vi har laget en film som viser avdelingen vår i Oslo. Ta en virtuell titt og se filmen fra Isopartner i Oslo.

Les mer ›

Brannisolering av ventilasjonskanaler, del 3

admin 17.03.2015

Brannisolering av ventilasjonskanaler skal gjennomføres og dokumenteres i hht. NS-EN 1366-1

Les mer ›

Verftsindustrien viser til fulle ordrebøker

admin 25.11.2014

Tallene er positive men det råder allikevel en forsiktig optimisme i bransjen

Les mer ›

Økt fokus på passiv brannsikring

admin 21.11.2014

TEK 10, kap 11 stiller konkrete krav til sikkerhet ved brann i et bygg. Dette tar vi på alvor og derfor ønsker Isopartner å løfte passiv brannsikring ved å ...

Les mer ›

Vellykket minimesse i Oslo

admin 03.11.2014

Torsdag 30.oktober gjennomførte Isopartner AS sitt første kundearrangement i form av en minimesse i Tårngata i Oslo. 

Les mer .... ›

Brannisolering av ventilasjonskanaler, Del 2

admin 20.10.2014

Prinsippet bak passiv brannsikring er at alle materialer og konstruksjonsdeler som brukes er valgt med tanke på at de skal forhindre en brann i å spre seg.

Les mer ›

Isopartner utvider lokalene i Oslo

admin 19.10.2014

Isopartner AS har valgt å styrke sin posisjon i Oslo ved å bygge ut lokalene på Økern. – Vi tar kundene våre på alvor og utvider våre lokaler i Oslo med 1 000m², sier adm. direktør Arne Schultz.

Les mer ›

Nedgang i olje- og gassektor - En forbigående trend?

admin 18.09.2014

I følge SSB stoppet den høye veksten i petroleumsinvesteringene opp etter 3. kvartal i 2013, og falt deretter de to påfølgende kvartalene. I årets 2. kvartal var petroleumsinvesteringene på samme nivå som i begynnelsen av året.

Les mer ›

Isolering av plastrør eller ikke?

admin 18.09.2014

På grunn av den lavere termiske ledningsevnen sammenlignet med metaller, antas det feilaktig ofte at plastrør ikke trenger å isoleres. 

Les mer ›

Brannisolering av ventilasjonskanaler

admin 13.06.2014

Ventilasjonskanaler skal  brannisoleres for å hindre brannspredning gjennom kanalsystemet. TEK 10 stiller krav om at tekniske installasjoner skal prosjekteres og utføres slik at brann og røyk ikke sprer seg eller at installasjonen ikke øker faren for at en brann oppstår. 

Les mer ›

Dokumentasjonskrav til skips- og verftsindustrien

admin 12.05.2014

IMO Guidelines on Ship Recycling pålegger fartøy løpende registrering av komponenter og materialer som kan utgjøre en potensiell fare for miljøet og mennesker.

Les mer ›

Fagmessen "ISO 2014" i Köln, Tyskland, gikk av stabelen 7.-9.mai

admin 12.05.2014

ISO-messen går over 2 dager og er en bransjemøteplass for produsenter, partnere og kunder for isoleringsprodukter

Les mer ›

BREEAM NOR - hva betyr det for vår bransje?

admin 03.04.2014

De siste årene har det kommet flere krav etter miljøvennlig og energibesparende bygg. «BREEAM NOR-godkjenning», «Passivhus», «grønne bygg» og flere andre ord har nå dukket opp i bransjen.

Les mer ›

Isopartner har inngått samarbeid med Armacell

admin 18.02.2014

Isopartner har undertegnet leverandøravtalen med Armacell og vil snart kunne tilby Armaflex-produkter.

Les mer ›

Isopartner - forhandler av Armaflex cellegummi i Norge

admin 05.02.2014

Det stilles større og mer skjerpede krav til økende isolasjonstykkelser og energieffektivitet.

Les mer ›

Byggevaredirektivet ble erstattet

admin 23.01.2014

Byggevareforordningen erstattet byggevaredirektivet sommer 2013.

Les mer om Byggevaredirektivet ›
Member of: Partnere:

Some description

Some description

undefined

undefined

Some description

undefined

Umbraco CMS fra MarkedsPartner