Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Industrien må isolere bedre, for å spare energi og redusere CO₂-utslipp

Som en nøytral organisasjon uten hensyn til profitt, fremmer EiiF god isolasjon som gjør mer enn å øke bærekraften; det skal lønne seg å isolere skikkelig. 

EiiF omfatter mer enn 50 ledende industriisolasjonsselskaper som er alt fra globale aktører til små og mellomstore bedrifter og konsulenter.

EiiF møter beslutningstakerne

For å skape bevissthet rundt sparepotensialet til industriell isolasjon, delta EiiF i møter på høyt nivå med beslutningstakere, EU-parlamentarikere, nasjonale politikere og næringslivsledere. Det er en effektiv arena for å fronte energieffektivitet i EU- og på nasjonalt nivå.

EiiF holder presentasjoner om energieffektivitet på industrirelaterte konferanser og utstillinger. De er engasjert i EU-arbeidsgrupper som IED Article 8, SFEM (Sector Forum Energy Management), EEFIG (Energy Efficiency Financial Institutions Group) og BREF.

Hjelper industrien til å velge rett isolasjon

EiiF har etablert seg som en ressurs for næringer som har behov for å redusere CO₂-utslipp og spare energi. 

Ved å forbedre termisk isolasjon i industrielle installasjoner, økes mulighetene for både energibesparelser og CO₂-reduksjon. Dette potensialet er foreløpig uutnyttet til tross for at det er kostnadseffektivt å innføre.

De ulike aktivitetene øker bevisstheten rundt de mange fordelene med teknisk isolasjon for industrien.

EiiF publiserer rapporter, faktaark og studier som viser hvordan industriell isolasjon representerer et stort sparepotensial på tvers av alle regioner og sektorer. 

Tipcheck-programmet gir industrien verktøy og løsninger for å spare energi

Tipcheck-programmet er utviklet av EiiF. Det standardiserte termiske energirevisjonsverktøyet er i tråd med EN 16247 og ISO 50002 og evaluerer ytelsen til industrielle isolasjonssystemer.

Målet er å gi industrien verktøy og løsninger for å spare energi og redusere CO₂-utslipp ved å forbedre tekniske isolasjonssystemer.

Innenfor rammen av Tipcheck-programmet tilbyr EiiF:

  • Energirevisjon av isolasjon
  • Treninger
  • Inspeksjoner
  • Tipcheck-verktøy (beregningsprogramvare, Tipcheck Creator og Viewer)
  • TBI-verktøy (Tipcheck based inspections)

Fordeler med Tipcheck:

Tipcheck identifiserer stedene som har det høyeste energisparepotensialet og gir en rask tilbakebetalingstid på oftest ett år eller enda mindre. Omfanget av en typisk Tipcheck inkluderer vanligvis uisolerte ledninger, ledninger med skadet isolasjon og isolerte ledninger.

  • Spare energi
  • Spare penger
  • Bidra til et renere miljø gjennom reduserte CO₂-utslipp
  • Effektivisering og forbedring av prosess
  • Minimere sikkerhetsrisikoen for personell og utstyr

Tipcheck utføres av EiiF og/eller sertifiserte Tipcheck-ingeniører.

Lær mer om Tipcheck-programmet.

Keymark-sertifikatet skal sikre kvaliteten

Det er bare når et produkt holder løftet om høy kvalitet, at de forventede energibesparelsene kan leveres. Den beste måten å sikre høy kvalitet på er gjennom uavhengig tredjepartstesting.

EiiF er involvert i arbeidet med Keymark. Det er et frivillig europeisk kvalitetsmerke for produkter og tjenester i samsvar med europeiske standarder. Keymark-sertifikatet eies av de europeiske standardiseringsorganisasjonene CEN og CENELEC, og det kan bare utstedes av autoriserte sertifiseringsorganer.

Spesielt for forbrukere står Keymark for reell merverdi, som representerer høy, pålitelig produktkvalitet, testet og bekreftet av en uavhengig tredjepart. Keymark utfyller også CE-merking når det gjelder produktene som er lovpålagt for å overholde gjeldende direktiver, og tjener dermed til å øke forbrukernes tillit i hele Europa.

Se relaterte artikler