Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Isolering av industrielle rørsystemer

Celleglass er et uorganisk materiale som består av millioner av hydrokarbonfylte glassceller. Denne lukkede strukturen gir særdeles gode isolerende egenskaper.

Isopartner forhandler de markedsledende løsningene fra Foamglas. 
Celleglassprodukter har en rekke fordeler:

  • Markedets beste trykkfasthet 
  • vann- og fuktighetsbestandig
  • Ubrennbar
  • Termiske egenskaper holder seg konstante gjennom rørledningens levetid
  • Den inneholder mer enn 60 % resirkulerte materialer. 
  • Lett i vekt.

For applikasjoner der man risikerer korrosjon under isolasjonen (CUI) har Foamglas utviklet Terostat Spacer. Dette er et såkalt distanse- eller avstandsisoalsjon som forhindrer at vann kommer i direkte kontakt med rør.

Små klosser er festet på innsiden av isolasjonen og skaper et rom mellom isolasjon og rør. Vann som kondenserer på røret vil da renne til laveste punkt og dreneres bort via drain plugger på undersiden. 

Terostat Spacer-produktene har også  lydisolerende egenskaper.

Foamglas_Terostat_Spacer_tverrsnitt

Foamglas i kuldekonservering

Dersom en rørledning med flytende gass eksponeres for luftfuktigheten på utsiden av røret, vil det få kritiske konsekvenser. Med en temperatur ned mot -190 grader C vil det dannes voldsomme issvuller på røret. 

Med sitt ekstreme temperaturområde, fra -265 til +430 grader C, er Foamglas meget godt egnet til å isolere rørledninger i LNG-anlegg.
Foamglas brukes gjerne i kombinasjon med f eks Multi folie, cellegummi og Fyrewrap for en komplett rørisolasjon, for å forhindre at man får en kuldebro.
 

Foamglas i frostbeskyttelse

Foamglas er også glimrende som frostbeskyttelse i værutsatte miljøer. På offshore-installasjoner er brannvannsledninger en kristisk komponent der man må forhindre at det dannes iskrystaller i vannet. Foamglas’ vanntette og isolerende egenskaper gjør det særlig godt egnet til slike formål.
Foamglas er sertifisert for ISO-klasse 1,2,4, 5, 6, 7, 8.

Kjøp Foamglas her