Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Kaefer isolerer nytt landemerke

Kaefer er i gang med et prosjekt litt utenom det vanlige for Hafslund Oslo Celsio AS. De isolerer en ny akkumulatortank i fjernvarmeanlegget til Oslo kommune på Haraldrud i Groruddalen.

Både kunst og håndverk

Tanken er 30 meter høy og mer enn 20 meter i diameter. Plassert midt i en rundkjøring, blir dette litt av et landemerke. Kunden har valgt å utsmykke den store konstruksjonen med et kunstverk, og det er dette som gjør isoleringsjobben litt spesiell. 

Prosjektleder for Kaefer, Lasse Häkälä, forteller at tanken kles med fasadekassetter ytterst, og disse må monteres med stor nøyaktighet ettersom kunstverket allerede er påført kassettene. –Det blir et giga-puslespill mot slutten av prosjektet. Kassetter er ikke noe vi normalt jobber med, og siden tanken ikke er flat på toppen, blir dette litt av en utfordring, forklarer Lasse. 

Isopartner står for leveransen av alt materiell til isoleringen, og Kaefer har jobbet tett med dem i forberedelsene til prosjektet.

 –Isopartner har ikke spesielt god greie på kunst, men de har til gjengjeld peiling på teknisk isolasjonsløsninger, sier Lasse. Vi har samarbeidet med dem i mange år og vet at de er gode på å lage beregninger og beskrive løsninger. Og vi vet at de er gode på levering, så da var det til slutt kun prisen som kunne velte leveransen. Heldigvis ble det ikke slik, smiler Lasse - Isopartner kom opp med gode løsninger til en pris vi var villige til å betale, sier han.

Løsning

Det hele starter med avstandsringer 350 mm ut fra tanken. Dette er vanligvis noe Kaefer sveiser selv, men en knapp tidsplan gjorde at de benyttet seg av muligheten til å få også  dette levert fra Isopartner. Selve isolasjonslaget består av to lag Paroc Pro Slab, 200 mm og 150 mm. Isolasjonsdelen avsluttes med en fuktighetsbeskyttende multifolie før fasadekassettene med kunstverket avslutter isoleringsjobben og gjør tanken til et landemerke.

– Oppgaven er i utgangspunktet helt enkel: Vi skal isolere en tank for å sikre at vanntemperaturen aldri faller under 120 grader C, sier Lasse. Men vi skal også montere en overflate som gjengir et kunstverk helt etter kunstnerens intensjoner. Legg til at tanken ikke har flatt tak, men er kuleformet på toppen, så skjønner du at dette er en utfordring utenom det vanlige, sier Lasse. 

Totalleveranse

Trond Erik Johansen har holdt i prosjektet hos Isopartner sammen med Nils Johansen, og sier at slike oppgaver er inspirerende fordi de stiller store krav til dem som tilbyder. –Vi får brukt kompetansen vår allerede i beregningsfasen. Det gir optimale produktvalg som fører til effektive prosesser og god totaløkonomi, sier han. Og vi leverer alt som kreves til prosjektet, også de delene som vanligvis ikke brukes i et isoleringsprosjekt. Det styrker vår posisjon som en one-stop-shop for teknisk isolering, avslutter Trond Erik.