Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

STICAB bruker nytt produkt fra Armacell i prosjekt for batteriindustrien

Northvolt Labs i Västerås utvider seg til et fullt integrert økosystem for å katalysere teknologiske fremskritt i den fremvoksende europeiske batteriindustrien.

I tillegg til nye arbeidsplasser, skaper det nye anlegget også arbeid for vår bransje med isolering av lange rørstrekninger. Prosjektet "Northvolt RAD 2.0 lab del og tester" landet på STICAB i Västerås. Anders Forslund ved STICAB Västerås forteller at det er over 6000 meter med rør som skal isoleres. I tillegg til den tradisjonelle rørskålen er det ca. 4000 meter med rør som skal isoleres med cellegummi.

Den nye Campus vil bli bygget ut av Northvolt Labs – det eksisterende celleindustrialiseringsanlegget med tilstøtende testanlegg og Revolts pilotresirkuleringsanlegg, som vil mate resirkulerte råvarer direkte inn i produksjonen på stedet.

Northvolt Labs från luften

Miljøvennlige løsninger og bærekraft i fokus

Armacell lanserte i våres nye NH/Armaflex Smart samtidig for den planlagte oppstarten av prosjektet.
Egenskapene til det nye produktet gjorde at det ble tatt en rask beslutning om at det var NH/Armaflex Smart de ønsket å bruke i dette prosjektet.

NH/Armaflex Smart har utmerket UV- og aldersbestandighet. Produktet avgir 50 % mindre røyk enn konvensjonelle fleksible elastomerbaserte isolasjonsprodukter. Den er halogenfri og inneholder verken PVC eller klorert polyetylen. Med halogenfri isolasjon hindrer man at det dannes korrosive gasser av materialet ved brann, og risikoen for spenningskorrosjon reduseres på rustfrie rør.

NH/ArmaFlex Smart inneholder ikke klorparafiner, og produktet er produsert uten tilsetning av bromerte flammehemmere og er fritt for klorparafiner. Klorparafiner med korte og mellomstore karbonkjeder anses å være helse- og miljøfarlige og produseres ikke lenger i Europa. Den «gamle» NH/Armaflex vil fortsatt eksistere da den blant annet har marine godkjenninger som NH/armaflex Smart ikke har, sier Rolf Ridell hos Armacell.

Isopartner Solna i Stockholm fikk i oppgave å ordne bestillinger og logistikken rundt dette prosjektet. Han forteller at det ikke var problemer med å få det nye produktet til filialen i Solna. Over 100 ruller og ca. 700 meter slange ble levert til prosjektet i Västerås med Isopartners egen turbil.

Fornøyde montører

Anders Forslund ved Sticab forteller at han har 4–5 personer som jobber med dette prosjektet. Montørene er fornøyde med å jobbe med produktet og beskriver det som "arbeidsvennlig" og at det er veldig likt AF/Armaflex men litt mer gummiaktig, noe som gjør at det ikke er like lett å skyve på røret, “det sitter der det sitter” sier Anders.
 

Det nye limet Armaflex 750, som er beregnet på dette produktet, festet seg veldig godt, sier Anders. Han forteller også at ved høy omgivelsestemperatur tørket limet raskt så det var viktig å ikke lime for mange meter/bøyninger av gangen.
Det er viktig å lese seg opp på produktet slik at du kjenner dets egenskaper og ytelse, sier Rolf Ridell.
Prosjektet startet i mai og forventes ferdigstilt til høsten. Dette var fase én og det kommer flere, sier Anders.

Anders Forslund STICAB