Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Tec7: Vidundermiddelet norske håndverkere elsker

Tec7: Vidundermiddelet norske håndverkere elsker

Enten du er håndverker eller kontorist har du garantert et forhold til Tec7. På byggeplassen, i båthavna, campingplassen og på de mest utenkelige steder, både over og under vann, sverger man til Tec7 for å lime, fuge og feste ting så de virkelig sitter. Men visste du at Tec7 egentlig ble oppfunnet av japanske jordskjelvforskere?

Utviklet av “jordskjelvforskere” på 70-tallet

Historien bak Tec7 starter i Japan på 70-tallet, da de forsket på hvordan de kunne gjøre høye bygninger mer motstandsdyktige mot jordskjelv. 

Resultatet var et lim laget av MS-polymer, som ble lansert i 1978 av Kaneka Corporation. MS-polymer tålte vibrasjoner, var særdeles sterkt og har lang levetid. Dette ble opphavet til Tec7, som ble lansert i 1989 av det belgiske selskapet Novatech. 

Vi tok en prat med salgssjef i Relekta AS, Jan Bergh. Da de i år 2000 fikk det norske og svenske agenturet for Tec7, fikk han ansvaret med å bygge opp Tec7 til en kjent og etterhvert kjær merkevare for både håndverkere og privatpersoner i hele Norge gjennom salg til grossister og dristributører.

– Fra vi starta den åttende mai 2000, har jeg kjørt en større og større sirkel fra hjemmekontoret i Mjøndalen. Nå har vi seks selgere på veien og omsetter for over 130 millioner kroner i produktene i Tec7- og Relekta 101-serien, forteller Bergh.

Se vårt sortiment fra Relekta i nettbutikken

Tec7 er en fleksibel lim, fuge- og tettemasse av MS-polymer perfekt for nordiske forhold

Hva er Tec7?

Tec7 er en supersterk og fleksibel lim, fuge- og tettemasse av MS-polymer. Den kan brukes både inne og ute – til fuging, montering, tetting, reparasjon og liming – til og med under vann. For isolatører kan den brukes til gjennomføringer i vegg og skjøting. 

– En stor fordel i vårt ekstreme nordiske klima er at Tec7 tåler å fryse og tine gjentatte ganger, uten å miste sine egenskaper. Da er det ingen krise om du glemmer å tømme bilen etter endt arbeidsdag, selv om gradestokken viser femten blå, sier Bergh.

Tec7 er vann- og lufttett og fester seg på omtrent alle tørre og våte flater, med unntak av PP og PE. Produktet kan også brukes under vann. Det fullherdes når det kommer i kontakt med luftfuktighet. Relekta oppgir at produktet har en holdbarhet i patron på minst 18 måneder. Tec7 kan males over, i motsetning til for eksempel silikon.

– I tillegg til å være veldig effektivt, så er Tec7 også et miljøvennlig produkt, luktfritt og helt uten giftige stoffer og løsemidler. Det er i tillegg næringsmiddelgodkjent og tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR, forteller Bergh

Bestill Tec7 i nettbutikken

Nordmenn elsker Tec7

Tec7 har vært på det norske markedet i snart 23 år, og er et av produktene vi selger som kanskje flest har hørt om. Praten om Tec7 går ivrig for seg på diverse fora på nettet, hvor man hører man utsagn som:

“Hvorfor elsker alle Tec7?”
“Guds gave til menneskeheten”
“Det funker jo til alt!”

Men Tec7 er ikke bare håndverkerens vidundermiks. Den brukes til nær sagt alt mulig av Ola og Kari Nordmann. I en podcastepisode av “Enklere håndverk”, utgitt av Relekta AS, fortelles det om mange kreative bruksområder: 

Alt fra han som la opp den litt for lange olabuksa si med Tec7, han som festa såla på fjellskoa sine med Tec7, eller lagde “white sides” på dekkene sine,

Noen eksempel på hvor allsidig Tec7 er. Så mye at det attpåtil har blitt et verb å “tekke” noe. 

Tec7- og 101-serien

På tekniskisolering.no får du (i tillegg til Tec7) kjøpt flere kvalitetsprodukter i Tec7-serien og Relektas egen 101-serie; fugepistol, patron-kit, GT7 universalspray, krystalllar fugemasse (Trans CLEAR), Trans INOX og byggskummet PUR Pro.

– Byggskummet har veldig høy støydempingsevne i forhold til mange av alternativene på markedet i tillegg til at det kan stå i bilen til isolatøren og fryse, tine og fryse, forteller Bergh.