Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Armaflex Ultima® rørisolasjon blir nå rimeligere for miljøets skyld

I en tid hvor kostnader på det meste annet stiger, går Armacell mot strømmen og investerer i bærekraft ved blant annet å senke prisen på sitt flaggskipprodukt for rørisolering, ArmaFlex Ultima®. Det kommer ISOPARTNERs kunder og miljøet til gode.

Janne_Storflor

Kutter prisen i prisoppgangstider

ArmaFlex Ultima® er en rørisolasjon av cellegummi, listet i databasen for byggevareprodukter som kan brukes i svanemerkede bygninger. Produktet har en svært god brannklassifisering, da den gir lav røykutvikling ved brann. Nå ønsker Armacell å gjøre det mer økonomisk å velge miljø og sikkerhet: 

– Bærekraft og sikkerhet er viktige temaer for Armacell og har stort fokus. Etter ønske fra Svanemerket og våre forhandlere investerer vi ytterligere for å gjøre det mer miljøvennlig og tryggere og bygge og bo i Norge, sier Janne Storflor, som er Country Manager i Armacell Norge.

Kjøp Armaflex Ultima i ISOPARTNERS nettbutikk

Innovativ teknologi gir mindre røyk i tilfelle brann

ArmaFlex Ultima® bidrar til økt brannsikkerhet takket være en unik teknologi som ved brann avgir minimal røyk og hindrer flammende partikler fra isolasjonen.

– Når bygninger brenner, er det røyken som gjør størst skade på mennesker. Så lite røyk som mulig har vært det bærende prinsippet gjennom hele produktutviklingen vår. Ultima gir også mer tid til å evakuere bygget, da flammene sprer seg saktere, sier Storflor.

Montering av Armaflex Ultima

Et miljøbevisst valg

God isolasjon reduserer bygningens energibehov og gir betydelige miljøgevinster. Likevel kan mange isolasjonstyper være energikrevende å produsere. 

– ArmaFlex Ultima sparer 140 ganger mer energi enn det som trengs for å produsere den i løpet av sin forventede levetid, sier Storflor. 

En annen bonus ved å bruke produktet er at det kan resirkuleres som plast, mens andre cellegummi-produkter vanligvis må leveres som farlig avfall.

Produkter i Armaflex Ultima-serien

En brannklasse blant de beste innen cellegummi-isolasjon

For utenforstående vil brannklassifiseringen BL-s1, d0 kanskje fremstå som noe kryptisk, men for fagfolk er den betryggende. 

Her er et lynkurs i hva de ulike bokstavene og tallene står for:

  • BL: Dette er en indikator på materialets bidrag til brannvekst. Skalaen går fra A (ikke brennbart) til F (svært brennbart). I dette tilfellet står "B" for et begrenset bidrag til brannvekst. L står for lineære rør.
     
  • s1: Dette angir røykproduksjonen fra materialet under brann. Skalaen går fra s1 (liten røykproduksjon) til s3 (betydelig røykproduksjon). I dette tilfellet betyr "s1" at materialet produserer en lav mengde røyk.
     
  • d0: Dette beskriver produksjonen av brennende dråper eller partikler fra materialet under brann. Skalaen går fra d0 (ingen brennende dråper eller partikler) til d2 (betydelig produksjon av brennende dråper eller partikler). I dette tilfellet betyr "d0" at materialet ikke produserer brennende dråper eller partikler.

Oppsummert er cellegummimaterialets reaksjon på brann blant de beste for denne typen isolasjon: Den har et begrenset bidrag til brannvekst, avgir lite røyk og ingen brennende dråper eller partikler ved brann. 

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er Armaflex Ultima® rørisolasjon, og hva gjør den spesiell?

Armaflex Ultima® er en miljøvennlig og brannsikker rørisolasjon produsert av Armacell. Den er listet i databasen for byggvareprodukter og kan brukes i svanemerkede bygg og har en svært god brannklassifisering, noe som betyr at den gir svært lav røykutvikling ved brann. Dette er viktig for å redusere risikoen for dødsfall og alvorlige skader under brann.

Hvorfor har Armacell redusert prisen på Armaflex Ultima®?

Armacell har redusert prisen på Armaflex Ultima® for å gjøre produktet mer tilgjengelig og attraktivt for kunder, og dermed oppmuntre til økt bruk av miljøvennlige og brannsikre isolasjonsmaterialer i byggebransjen.

Hva er forskjellen mellom Armaflex Ultima® og annen isolasjon av cellegummi?

Armaflex Ultima® skiller seg fra mange andre isolasjonsprodukter av cellegummi ved å ha en bedre brannklassifisering og ved å produsere mindre røyk og flammende partikler under brann. I tillegg benytter Ultima® flammehemmende polymerer og beskyttende tilsetningsstoffer, noe som gjør det mer miljøvennlig og trygt.

Hvordan påvirker Armaflex Ultima® miljøet?

Armaflex Ultima® har en positiv innvirkning på miljøet, da det bidrar til redusert energiforbruk og karbonutslipp i bygninger. I tillegg kan materialet resirkuleres som plast, noe som gjør det mer bærekraftig sammenlignet med cellegummi-produkter som må leveres som farlig avfall.

Hvor kan jeg kjøpe Armaflex Ultima®?

Armaflex Ultima®-serien er tilgjengelig hos ISOPARTNER på tekniskisolering.no, og nå til en enda lavere pris. For mer informasjon om produktet og andre miljøvennlige isolasjonsalternativer, kontakt oss på telefon 69 24 40 80 eller på e-post isopartner@isopartner.no.