Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Paroc Hvac Aircoat: Kutter monteringstiden og sparer deg for penger

Markedet for teknisk isolasjon er oversiktlig og uten store variasjoner i produktpriser. Det er medgått tid som er den avgjørende parameteren for inntjening, og når man får ned antall timer på montering, øker man lønnsomheten i prosjektene.

Paroc Hvac Aircoat er nettopp utviklet med dette formålet for øyet, nemlig å redusere monteringstiden og løse flere behov med ett produkt. Her har vi en totalløsning for runde ventilasjonskanaler fra 100 - 200 mm, som beskytter mot brann, varme, kondens og lyd. Du får altså løst fire behov med ett lag isolering.

Paroc_Hvac_Aircoat_montering

Kun én monteringsprosess

Den vanlige metoden for å sikre mot brann og kondens er som kjent å legge en nettmatte for brannsikring først. Denne monteres, festes og sikres. Så må du gå over de samme rørene en gang til for å sikre mot kondens. Det gjøres ved å legge en lamellmatte rundt de samme rørene og tape denne. 

Denne prosedyren krever ikke bare to operasjoner under selve monteringen, men den innebærer også at du må bestille to produkter med tilbehør og festemateriell, få to leveringer, ha logistikk for to separate elementer på byggeplassen og beregne forbruk, regne på kapp og håndtere avfall to ganger. Men slik er det jo - man blir vant til det meste og finner en rutine som funker. Og det som funker, det vil man nødig endre på. 

Med mindre det er økonomisk lønnsomt og ikke betyr krevende merarbeid for å få nye rutiner på plass. 

Når du bruker Paroc Hvac Aircoat vil du fra første prosjekt bruke mindre tid på beregning, kalkulasjon og logistikk. I disse dager, hvor fraktkostnadene har steget med opp mot 40%, vil også denne besparelsen slå positivt ut i prosjektregnskapet. 

Men den viktigste besparelsen er selvsagt at du, uten å legge om arbeidsrutiner eller måtte gjennomgå opplæring, isolerer ventilasjonsrørene i én operasjon. Når du er ferdig med en rørstrekning, skal du altså ikke begynne forfra igjen. Fordi du da har isolert mot brann, kondens, varme og lyd. I én operasjon. 
 

Paroc Hvac Aircoat egenskaper

Paroc Hvac Aircoat er et komplett system for isolasjon av runde kanaler fra 100 - 200 mm, og det leveres med det du trenger av monteringstilbehør. Isolasjonen er laget av brannsikker steinull belagt med aluminiumsfolie og kommer i to tykkelser, 50 og 120 mm. 
I sortimentet finner du elementer for rette kanaler, for T-stykker, og for bend på 45° og 90°.

Steinullproduktene fra PAROC tåler høye temperaturer. Bindemiddelet brytes ned ved ca. 200°C, men Isoleringsegenskapene forblir uforandret selv om produktet har svekket sin form- og trykkfasthet i de utbrente partiene. Steinull har en sintringstemperatur som overstiger 1000 °C.

Paroc Hvac Aircoat har Brannmotstandsklasse EI 30 og Brannreaksjonsklasse A2L-s1-d0.

Bestill her