Vi gleder oss til e-posten din
Ring oss nå!

Møt isopartnerne: Gerry Rene Hilt & Bergensavdelingen

I byen blant de syv fjell ligger ISOPARTNER Bergen, som ledes av Gerry René Hilt, som også er regionleder for Vestlandet. Vi tok en prat med han for å bli bedre kjent med den kvikke bergenseren, som faktisk har fagbrev som isolatør og har vært ute noen våte vinternetter før på mang en plattform i Nordsjøen.

Gerry René Hilt, regionleder Vestlandet i Isopartner AS

– Nå skal vi gjøre deg til kjendis, fleiper vi når vi prater med Gerry på Teams. 

Det har han ingen ønsker om, forsikrer han, men vi velger å tro at han trives med oppmerksomheten, som den vaskeekte prototypen av en bergenser han er, med vittige kommentarer, sylskarpe observasjoner og en god dose vestlandsk sarkasme.
 

Les også: Møt isopartnerne: Nils og Håvard på kundeservice

Tok over Bergensavdelingen i 2018

Avdelingen i Bergen ble åpnet i 2016 og ligger strategisk plassert i Kokstadvegen 27, mellom Flesland og Bergen, i et næringsområde med mye spennende offshore- og maritim virksomhet. Her finnes det meste kundene kan drømme om innen teknisk isolasjon på 1000 kvadratmeter, en kapasitet man i dag jobber med å utvide. 

– Da jeg fikk tilbudet om å ta over i 2018, var mandatet å gjøre en strategisk snuoperasjon på Vestlandet. Det har vi gjort, sier Gerry. 

Noe av det første han gjorde var å utvide sortimentet av offshore-produkter, som innebar å gå i forhandlinger med produsentene. I dag er ISOPARTNER Bergen kjent som et “Go to place” for offshore-næringen i området, og en leverandør som leverer raskt. Men produktspekteret er ikke begrenset til offshore-produkter: 

– Isolasjonsprodukter til offshore står kanskje for sytti prosent av det vi leverer, men vi sørver også industri, VVS, bygg og anlegg. Nylig leverte vi isolasjon til battericontainere. Jeg pleier å si at har du et isolasjonsbehov, så har vi en løsning, forsikrer Gerry.  

Se utvalget av teknisk isolasjon og tilbehør i vår nettbutikk

Fra blikkenslager til isolatør

Når det gjelder isolering har 52-åringen nemlig “been there, done that” og snakker kundens språk. Etter en god del år som blikkenslager og taktekker gjorde han som 33-åring et karriereskifte han ikke har angret på:

– Jeg startet i ISO-bransjen tidlig på 2000-tallet. Jeg likte konseptet med to uker på og fire uker fri, for jeg hadde noen hus hjemme som jeg pusset opp. Så jeg spanderte på meg sikkerhetskurset og tok et kapslerkurs via NAV. Deretter gikk det slag i slag, forteller Gerry.

Etter det gikk han rett ut i jobb som hjelpearbeider offshore i StS-gruppen.

Nomade i ni år for StS

– Jeg reiste rundt på plattformer som en nomade i ni år og jobbet med isolering av rør og tanker, forteller Gerry, og viser til at mye i bransjen har endret seg siden den gang:

–  Vi hadde ikke ferdige jobbpakker, som i dag, men måtte måle opp rør, isolere dem og lage ventil- og flensekasser ombord, tegne dem opp og ta utfolding på gamlemåten. Siden ble bransjen mer effektivisert, hvor aktørene har prefab-verksted på land og de som jobber ute er mer montører, forteller Gerry.

I 2010 tok Gerry fagbrev som isolatør. Så fulgte et par år på CCB Ågotnes, en landbase der de tar inn plattformer for reparasjon og vedlikehold. I 2014 ble han sertifisert som FROSIO-inspektør nivå tre.

– Jeg jobbet som arbeidsleder og hadde ansvar for femårsklassing av flyterigger på isolasjonssiden. Det er mye som skjer med en rigg som ligger ute i en saltlake og ruster i fem år i vær og vind. Noen ganger skal de også vinteriseres, til bruk i nordlige strøk, så vi hadde nok å gjøre, sier Gerry.  

Entré i Beerenberg

Etter mange år i feltet, ble Gerry kontaktet av Beerenberg, som tilbød ham stilling som isoingeniør. Her ble han ansvarlig for å estimere timer på jobbpakker og utarbeide isometriske tegninger og 3D-tegninger. Her tok han eierskapet til å utvikle en ny standard for jobbpakker: 

– Det er en haug med rør der ute og ikke alltid lett å finne fram. For å effektivisere driften på plattformen laget jeg 3D-tegninger hvor jeg farget ut tanker og rør, av og til med avstandsbilder på kjennemerker, så isolatørene skulle finne jobbene på installasjonene raskere, forteller han.

I det siste halvannet året i Beerenberg var Gerry operasjonell fagansvarlig for all isolering på selskapets 12 plattformer og var blant annet med å starte en Lean Management Group der. Gjennom utleie til Apply Sørco (nå Moreld) hadde han i tillegg ansvaret for syv av deres plattformer, noe som utgjorde 19 plattformer til sammen.

Jorgen_og_Bjorn_Isopartner AS

Frie tøyler

Etter fem år hos Beerenberg, gjorde Gerry nok et sceneskifte, denne gangen fra utførende ledd til material- og produktsiden, hvor han takket ja til stillingen som regionsjef Vestlandet i ISOPARTNER, hvor han nå har vært i nesten fem år.

 – Etter mange år i det operasjonelle føltes det helt naturlig, siden jeg kjenner kundenes hverdag og utfordringer veldig godt. Jeg fikk frie tøyler fra første dag, og sammen med Jørgen og Bjørn føler jeg at vi har fått dreisen på tingene her i vest, konkluderer Gerry.

Jørgen Anfindsen (til venstre på bildet) har jobbet hos ISOPARTNER siden oppstarten i 2016 og er lagerleder med ansvar for innkjøp, logistikk og å holde orden og reda på lageret. Bjørn Veivåg (til høyre på bildet) er lagermedarbeider og ifølge Gerry en reser på å pakke. 

De to tar imot mange kunder hver dag på Kokstad. Teamet går gjennom lageret ukentlig og planlegger bestilling av nye varer ut fra tilbakemeldinger fra kunder siste uken.

– Vi gir alt for å gi kundene den beste service, og kjappe leveranser er en viktig del av det. Ifølge tilbakemeldingene vi får er vi også gode på det, men det betyr ikke at vi hviler oss på laurbærene. 

Det er ikke Gerry typen til heller. På dagtid flyr tiden avgårde med spekking av prosjekter, teknisk support og oppfølging av kunder. På fritiden har Gerry hendene fulle som pappa til tre gutter på 13, 18 og 33 og mann til ei som han i år feirer 20 års bryllupsdag sammen med. Legger vi til at han også trener flere ganger i uken, har hund og katt, driver med motorsykler og biler og er aktiv skytter i pistolklubben, kan vi fastslå at Gerry er og blir en aktiv kar i sin beste alder, som vi i ISOPARTNER er veldig glade for å ha som vår mann på vestfronten.

Isopartner_Bergen_